Pizza cesto bez kysnutia: rýchla a jednoduchá voľba

Pizza cesto bez kysnutia: rýchla a jednoduchá voľba
Zaujímavosti

Ako si spraviť pizza cesto bez kysnutia? Ak máte chuť na domácu pizzu, no nechcete čakať na kysnutie cesta, môžete vyskúšať rýchlu variantu cesta bez potreby dlhého času kysnutia. Tu je recept na pizza cesto bez kysnutia, ktoré sa pripraví rýchlo a je stále chutné a chrumkavé.

Pizza cesto bez kysnutia

Ingrediencie:

  • 2 šálky múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 3/4 šálky vody
  • 2 polievkové lyžice oleja

Postup:

  1. Príprava rúry: Predhrejte si rúru na 220°C (425°F) aby bola pripravená na pečenie pizze.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  3. Pridanie vody a oleja: Postupne pridávajte vodu a olej do suchých prísad. Začnite miešať a premiešavajte cesto, kým sa začne zbiehať dohromady.
  4. Miešanie cesta: Keď sa cesto začne formovať, prenesť ho na dosku, ktorú ste vopred posypali múkou. Miešajte cesto, kým nie je hladké a elastické, asi 2-3 minúty.
  5. Rozvalkanie cesta: Na pomúčenej doske rozvalkajte cesto na požadovaný tvar a hrúbku. Môžete vytvoriť okrúhlu, obdĺžnikovú alebo aj voľne tvarovanú pizzu.
  6. Príprava plnky: Na rozvaľované cesto pridajte svoju obľúbenú pizzovú omáčku a prílohy ako syr, šunku, papriku, šampiňóny a ďalšie ingrediencie.
  7. Pečenie: Položte pripravenú pizzu na plech alebo pizzový kameň a pečte ju v predhriatej rúre približne 12-15 minút, kým sa cesto zlatisto nezarumelí a syr sa roztopí.
  8. Servírovanie: Vyberte pizzu z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť pred krájaním. Potom si ju môžete nakrájať a servírovať.

Toto pizza cesto bez kysnutia je skvelým spôsobom, ako si rýchlo pripraviť chutnú pizzu bez nutnosti čakania na kysnutie cesta. Je to skvelá alternatíva, keď máte chuť na pizzu a nemáte veľa času na prípravu.