Šťavnatá pizza recept – pizza je bezpochyby jedným z najobľúbenejších jedál na svete. A prečo by nemala byť? Tá kombinácia vychyteného cesta, slaných prísad a nespočetných možností variácií robí z pizzy neprekonateľnú chuťovú lahôdku. Ale čo keď vám poviem o recepte, ktorý z pizza zážitku urobí ešte šťavnatejší zážitok? Teraz sa pozrieme na recept na šťavnatú pizzu, ktorá vám rozpustí chuťové bunky.
Suroviny pre šťavnatú pizzu:
Pre cesto:
- 500 g hladkej múky
- 1 balenie suchého droždia
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 325 ml teplej vody
- 2 lyžice olivového oleja
Pre paradajkovú omáčku:
- 1 plechovka paradajkových kúskov
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ, čerstvo mleté čierne korenie a sušený oregano na dochutenie
Pre plnenie:
- 200 g čedarového syra, nastrúhaného
- 200 g mozzarelly, nastrúhanej
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 paradajka, nakrájaná na kolieska
- 100 g húb (napríklad šampiňónov), nakrájaných na plátky
- 100 g olív (zelených alebo čiernych), nasekaných na kolieska
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup pre prípravu pizzy:
-
Príprava cesta:
- V miske zmiešajte múku, suché droždie, cukor a soľ.
- Postupne prilievajte teplú vodu a olej a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Cesto vyberte z misky, premiesite ho na pomúčenom povrchu a vytvorte guľu. Vložte ho naspäť do misky, prikryte utierkou a nechajte kysnúť 1-2 hodiny, kým sa zdvojnásobí objem.
-
Príprava paradajkovej omáčky:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte nasekaný cesnak dozlatista.
- Pridajte paradajky z plechovky, oregano, soľ a čierne korenie. Pomaly varíme asi 20 minút, kým omáčka nezhustne.
-
Pripravenie pizzy:
- Predhrejte rúru na 220 °C a pripravte si plech na pečenie pizzy.
- Vyvaľkajte cesto na veľkosť plechu na pečenie a premiestnite ho na plech.
- Rozotrite paradajkovú omáčku na cesto, aby bolo pokryté.
- Posypte polovicu nastrúhaného cedarového syra a mozzarelly.
- Rozložte cibuľu, papriky, paradajky, huby a olivy na pizzu.
- Posypte zvyškom syra na vrchu.
- Pečte pizzu v rúre asi 15-20 minút, kým cesto zozadu nie je zlatohnedé a syr je rozpustený a bublinkatý.
- Po vybratí z rúry nechajte pizzu odpočinúť niekoľko minút a potom ozdobte čerstvou bazalkou.
Šťavnatá pizza recept – táto receptúra na šťavnatú pizzu vás prekvapí nielen svojou chutnou chuťou, ale aj nádherným vzhľadom. Je plná farieb, textúr a vôní, ktoré spolu vytvárajú skutočný gastronomický zážitok. Je tiež veľmi prispôsobiteľná, takže môžete pridávať a vymieňať prísady podľa vašich preferencií. Nakoniec, pizza je jedlom, ktoré spája ľudí z rôznych kútov sveta, takže sa pustite do prípravy a potešte nimi svojich blízkych či priateľov na spoločnom obede. Dajte si pozor, že táto šťavnatá pizza môže stať novým favoritom vo vašej kuchyni!